Cinnabon
Sursa Cinnabon

articol scris de alexa blog bunatati-delicatese.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:

Pentru aluat:
1 cana de lapte cald
2 oua, la temperatura camerei
1/3 ceasca margarina topita
4 1/2 pahare faina
1 lingurita sare
1/2 cana zahar
2 1/2 lingurita drojdie
1 cana de lapte cald
2 oua, la temperatura camerei
1/3 ceasca margarina topita
4 1/2 pahare faina
1 lingurita sare
1/2 cana zahar
2 1/2 lingurita drojdie
Pentru umplutura:
1 cana de zahar brun
1 cana de zahar brun
2 1/2 linguri de scortisoara
1/3 ceasca de unt topit
1/3 ceasca de unt topit
Pentru topping:
1 pachet de crema de branza
1/4 ceasca de unt moale
1 1/2 ceasca zahar pudra
1/2 lingurita vanilie
1/4 ceasca de unt moale
1 1/2 ceasca zahar pudra
1/2 lingurita vanilie
topping de ciocolata Nesquik
Punem toate ingredientele pentru aluat in masina de paine, in ordinea recomandata. Selectati programul pentru framantat si dospit aluat, apasati pe Start.

Dupa ce aluatul sa dublat in volum il scoatem din cuva masinii pe o suprafata usor presarata cu faina. Intindem aluatul cu sucitorul si-l ungem cu unt topit pe intreaga suprafata. Intrun vas mic, amestecam zaharul brun cu scortisoara.

Pudram intreaga suprafata a aluatului cu compozitia rezultata.

Rulam aluatul si il taiem in 12 rulouri.


Rulourile le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu unt

le lasam la cald cca 30 de minute la crescut.

Preincalzim cuptorul la 200 grade C si coacem rulourile pana devin aurii, aproximativ 15 minute. In timp ce rulourile sunt la copt, preparam glazura. Crema de branza (eu am folosit Philadelphia), 1/4 ceasca de unt moale, zaharul pudra si vaniliea se amesteca energic pana se obtine o pasta fina.

Dupa ce am scos rulourile din cuptor le ungem cu crema de branza si topping de ciocolata Nesquik.
