contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cinnabon Rolls

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Am mancat prima oara aceste rulouri la Maria si atat de mult mi-au placut, incat am indraznit sa cer reteta si bine am facut. Sunt absolut delicioase, toata bataia de cap cu pregatirea destul de migaloasa, trece odata cu aroma care se imprastie in casa a scortisoara si nuci. Iar prima inghititura este pur si simplu divina.


Ingrediente (15-18 buc.):

Aluat:
600g faina
1 ou
16g drojdie proaspata
80g zahar
50g unt moale
250g lapte
O lingurita miere
Umplutura:
120g unt
1 lingurita scortisoara
80-100g zahar brun
Glazura branza:
90g unt
150g zahar pudra
90g crema Philadelphia
Sos caramel:

70 gr unt
200 gr zahar brun (nu inlocuiti cu zahar alb!)
180 ml frisca nebatuta
1 varf cutit sare
1 lingurita esenta vanilie

Un strop coniac (optional)
Sos ciocolata:
110g zahar tos
50g ciocolata neagra
12g pudra cacao
300g nuci pecan sau traditionale

Mod de pregatire:
Se formeaza o maia din drojdie, miere, si laptele caldut. Se lasa 5-10 minute. Se adauga oul amestecat bine, apoi untul moale, zaharul si faina si se amesteca bine. Aluatul trebuie sa fie lipicios dar nu cat sa se lipeasca de maini. Se unge cu putin ulei si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul cca. 2 ore.
Se unge masa cu faina si se pune aluatul, se intinde o foaie de 40x55 si gros de ½ cm. se amesteca ingredientele pentru umplutura si se intinde pe toata foaia, apoi se ruleaza si se taie cu ata rulouri de 4 cm. Se pun in tava tapetata cu hartie de copt, se mai lasa la crescut inca 30 de minute. Se preincalzeste cuptorul la 200grade si se coc pana se rumenesc 10 minute. Vedeti sa le verificati pentru ca se fac destul de repede. Nu trebuie sa fie decat putin aurii.
Se amesteca ingredientele pentru glazura de branza apoi cand sunt inca foarte fierbinti, se ung cu glazura si se presara nucile.
Se face glazura de caramel astfel:
Cantariti toate ingredientele ca sa le aveti la indemana, in timpul prepararii sosului nu aveti voie sa va indepartati de tigaie sau sa o luati de pe foc.
Intr-o tigaie topiti untul pe foc mediu spre mic. Cand e topit complet adaugati zaharul si amestecati ca absoarba untul.
Continuati sa amestecati din cand in cand pana cand incepe sa fiarba, adica apar bule mari la suprafata. Dureaza cca. 3 minute. Zaharul nu este complet topit, se mai simte cu lingura, dar e ok asa.
Adaugati toata frisca o data si amestecti repede cu un tel. Cresteti putin puterea focului sub tigaie si continuati sa amestecati pana incepe sosul sa fac spuma deasupra. Dureaza cca 2 minute pana sosul incepe sa fiarba.
In acel moment dati focul iar la mediu spre mic si lasati sa fiarba inca cca 4 minute pana sosul incepe sa se ingroase un pic.
Sosul nu trebuie sa se ingroase foarte tare fiindca se va mai ingrosa dupa ce se raceste. daca il fierbeti prea mult, cand se raceste caramelul se va solidifica.
Luati tigaia de pe foc si puneti sosul in alt vas ca sa opriti fierberea. Adaugati sare si amestecati. Adaugati vanilia si coniacul.
Sosul de ciocolata il pregatiti astfel: Puneti 150ml apa impreuna cu zaharul si ciocolata taiata, intr-o cratita de dimeniune medie, si dati-le in clocot amestecand constant. Luati cratita de pe foc.
Intr-un castronel, amestecati pudra de cacao cu 25ml apa, pana cand obtineti o pasta omogena. Turnati aceasta pasta in cratita, la foc mediu si dati-o din nou in clocot, batand cu telul constant si cu putere.
Fierbeti sosul neacoperit, la foc mic, 5 minute sau pana se ingroasa si adera la dosul unei linguri. Nu lasati sosul sa clocoteasca.
Puneti peste rulouri sosurile dupa preferinte.



Articol recomandat de eileen-cuisine.blogspot.com