Cine Se Scoala De Dimineata...
articol scris de vavynutz blog bucatarsubacoperire.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
... face micul dejun pentru somnorosii care dorm pana tarziu.
Sorin a avut azi parte de un breakfast in bed cu pate de casa cu stafide si nuca, briose cu faina integrala si ciuperci si oua fierte cu mustar. Eu am mancat si nelipsitul croissant cu unt si dulceata de zmeura, am savurat o cafea si acum ne apucam de treaba. O duminica placuta tuturor!
P.S.-revin mai tarziu cu retetele.
Later edit: am revenit cu retetele.:D.Pai ar fi cam asa:
Pate de ficat de pui- inspirat de Mazilique
o punga de ficatei (cam 500g)
50 g unt
o mana frunze de busuioc
2-3 catei de usturoi
50 ml vin rosu
o lingura sos Worchestershire
100 ml smantana dulce sau 2-3 linguri de smantana foarte grasa, de tara, asa cum am folosit eu de data asta
o mana stafide
o mana de nuci
Preparare:
In untul topit calim ficateii impreuna cu usturoiul si busuiocul pana se inmoaie dar nu se rumenesc si nici nu se fac prea tari. Dureaza cam 5-6 minute la foc mediu, sub capac. In ultimele doua minute adaugam si vreo 3 linguri de vin pentru aroma. Turnam ficateii si sosul format in robot, adaugam smantana si sosul Worchestershire si mixam bine pana obtinem o pasta fina. Dam la frigider cateva ore ca sa se intareasca. Eu am impartit pateul in doua castronase, in unul am adaugat stafide inmuiate inainte in fin iar in celalalt nuca usor prajita. E delicios in ambele variante.Briose cu ciuperci si faina integrala- inspirate de Ana Maria
250 g mix de ciuperci de padure
o lingurita de cimbru
2-3 catei de usturoi
50 g unt
120 g faina integrala
o lingurita praf de copt
80 ml lapte
sare, piper
o mana alune de padure rumenite usor si zdrobite
Preparare:
Am calit ciupercile in unt impreuna cu cimbrul si busuiocul, apoi le-am amestecat cu tot cu sosul ramas cu laptele. In alt castron am amestecat faina, praful de copt si alunele apoi am incorporat compozitia de ciuperci. Aveti grija sa nu amestecati prea mult pentru ca veti obtine briose tari si prea compacte, mai bine mai lasati doua trei cocoloase. Am turnat in forme de muffins si am dat la cuptor la 180 de grade pana au trecut testul scobitorii (o scobitoare introduse in mijloc iese curata, fara urme de aluat). Cred ca a durat cam 15 minute.