Cine Ar Fi Crezut......ca Gripa Poate Fi Combatuta Cu Shoturi De Palinca Fiarta
articol scris de elioburu blog cookinglikenoother.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ca sa repetati isprava aveti nevoie de 500 ml palinca de prune din Maramures si optional sa fiti raciti/racite.
Dupa care:
Prafuri de baza: 250g faina, 100g zahar, 1 praf copt, 1 zahar vanilat
Prafuri optionale: scortisoara,2 lg cacao
Lichide: 150ml lapte, 150ml ulei
Altele: 2 oua
Proces tehnologic:
1. se pun toate ingredientele intr-un vas
2. se amesteca cu mixerul in jur de 3 minute, pana compozitia devine lucioasa
3. se toarna in formele de hartie (cumparate din magazin)sau in tava speciala pentru briose
4. neaparat se tin la cuptor preincalzit la 190 grade timp de 25 de minute (eu am cuptor electric)
Pentru cei fitzosi ca mine si Teo puteti adauga in compozitie: visine, stafide, cocos, siropuri colorante.
Le puteti orna cu glazura si bombonici sau cocos.
Glazura: 150g zahar pudra, 1 lg ulei, 2 lg apa fiarta, optional 2 lg cacao = se amesteca toate.
Iata si rezultatul!