contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cilbir

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Nu stiu cum am dat peste pozele mai vechi, foarte vechi, ale retetei, cautand una, alta, pe net, amm dat din nou de reinventarea rotii (de cascaval) si de niste chestii absolut delicioase, nu stiu cum mi-am adus aminte de reteta asta, de Cilbir, am cautat, am vazut ca nu e pe aici, pana descarcerez pozele din deplasare, o bag la colectie.

Cilbir Tarifi este o reteta buna si simpla de oua fierte in apa, cu iaurt, eu am facut mai multe variante, iaca cele gasite prin 2007 (nu ca sa ma laud cu vechime ci ca sa nu uit sa refac, ingredientele sunt simple si la indemana tuturor).

(copiez de pe Culi, ca acolo vad ca mai este, ca sa nu reiau textul)

Avem nevoie de oua (sa zicem doua de persoana), iaurt gras, usturoi, ulei de masline, nitel otet si condimente (ardei iute uscat, menta, oregano sau … ce va place)

In apa clocotita cu otet se fierb oolele (pochet sau cum le zic franztujii, asa ceva)
Se sccurg foarte bine (important). Apoi se aseaza pe iaurtul amestecat cu usturoi tocat si ulei de masline.

Cam asa arata

Mai exista si alta varianta, yoghurtlu yumurtla care e de fapt tot un cilbir numai nitelus mai altfel. si anume:

Ouale se prajesc de data asta in unt (ghee)

Se pregateste iaurtul cu usturoi, se pun oolele in farfurii, in untul ramas se prajeste iutzica

Se acopera ouale cu iaurtul si se stropeste totul cu sos picant.

Ambele variante se gasesc si la bulgari, dar nu stiu cum se numesc.

Azi am gasit doua chestii super haioase pe net, un comentariu ca ala din compunerea de clasa a doua, gen: nu am facut niciodata cutare, o sa incerc si eu, e delicios (daca nu a facut, oare de unde o sti?) si, bomboana de pe cel mai inalt nivel al tortului, m-a luat inima, e drept, delicioasa reteta, dar asta e neimportant, fara sa fiu rautacista, merita sa cititi traducerea in engleza, jur cu mana pe corason ca merita (era sa uit sa pun link, deci dati pe link aici).

Atatica momentan, restul maniana, partial color, televizat la ora de minima audienta, va multumesc pentru atentie, ma duc sa imi fac rost de servetele ca mi-au dat lacrimile. De ras.

rororo