contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cighir In Prapur

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


by Alice albinutza

Anul acesta, pentru sărbătoarea Paştelui, am încercat o nouă reţetă de cighir, şi anume cu măruntaie de vită şi ficat de porc, învelite în prapur. O combinaţie forţată de împrejurarea că nu am mai găsit măruntaie de porc în magazin... e drept că m-am dus destul de târziu la cumpărături, din lipsă de timp.
Aşadar ingrediente:
  • ficat de porc - 800 gr
  • un rinichi de vită
  • o inimă de vită
  • o limbă de vită
  • o splină
  • 3 ouă fierte tare
  • 1 ou crud
  • 100 gr smântână
  • o ceapă potrivită
  • sare, delikat, condiment pt drob Fuchs
  • pătrunjel proaspăt tocat
  • prapur
Ficatul de porc l-am spălat şi l-am ţinut în lapte crud, cam o oră. Apoi l-am tăiat în bucăţi potrivite şi l-am pus la fiert.
Splina, inima şi limba de vită le-am pus la fiert, separat, în oala minune cam o oră. De regulă limba este fiartă cînd se desprinde pieliţa de deasupra cu mare uşurinţă pornind de la vârf.
Rinichiul l-am spălat foarte bine şi l-am tăiat pe canale şi l-am trecut de câteva ori prin jet puternic de apă rece. L-am pus apoi la fiert în apă cu două linguri de oţet.
Când toate au fost gata fierte, le-am tocat mărunt în robotul de bucătărie, dar se pot da, foarte bine , şi prin maşina de carne.
Tocătura am amestecat-o cu un ou crud, ceapa tocată mărunt şi călită în puţin ulei, smântâna, pătrunjelul proaspăt tocat şi condimentele.
Apoi am uns cu unt o tava de chec şi am aşezat frumos şi cu grijă, pentru a nu se rupe, prapurul, lăsând marginile peste tavă, pentru putea acoperi compoziţia. În acesta am pus apoi o parte din tocătură, am aşezat în rând cele 3 ouă fierte tare, apoi restul de compoziţie după care am acoperit totul cu marginile prapurului.
Am uns cu puţin gălbenuş de ou şi am data totul în cuptorul încins, cam 40-50 minute.
A fost foarte delicios... chiar dacă nu am avut un drob de miel, tradiţional de Paşte.


Poftă Bună!



Articol recomandat de alice-albinutza.blogspot.com