Ciambellone
Sursa Ciambellone
articol scris de Danelutza blog danielaincucina.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Va servesc cu ceva dulce si fraged, pe gustul celor mici si mari.
Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca bine
Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
* 250 g zahar
* 250 g faina
* 3 oua
* 130 g ulei de seminte sau de masline
* 130 g apa
* 16 g praf de copt
* esenta de rom
* o lingura cacao
Punem in vasul robotului/mixerului, ouale, zaharul si le zbatem bine pina obtinem o crema spumoasa. Adaugam uleiul, apa, esenta, faina cernuta si la sfirsit praful de copt. Amestecam bine toate ingredientele, apoi impartim compozitia in doua (aproximativ).... iar in una din parti adaugam cacaoa si amestecam bine.
Luam forma de ciambella, o ungem cu unt si o tapetam cu faina, punem un strat de compozitie alba, un strat de compozitie cu cacao, asta pina terminam ambele compozitii.
Bagam tava in cuptorul preincalzit la 160 de grade timp de cca 25 de minute, apoi ridicam temperatura la 185 de grade pentru cca 15 minute (e bine sa facem proba cu scobitoarea sa nu se usuce)
Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca bine