Ciambella Allo Yogurt
Sursa Ciambella allo yogurt
articol scris de Danelutza blog danielaincucina.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ceva dulce, usor de facut si bun de papat dimineata la mic dejun.
Ingrediente pentru o ciambella dolofana...
- 4 oua
- 180 g zahar
- 250 g iaurt natural
- 150 ml ulei de seminte
- 300 g faina de griu
- 100 g amidon alimentar
- 16 g praf de copt
- 100 g ciocolata rasa
- un praf de sare
In vasul de la robot, zbatem bine ouale impreuna cu zaharul si sarea, pina vom obtine o compozitie spumoasa. Normal ca zaharul fiind praf, treaba se rezolva repede...
Adaugam iaurtul (daca doriti puteti folosi si iaurt cu fructe, mie nu-mi place...), adaugam uleiul mixind incontinuu, apoi cite un pic din faina cernuta impreuna cu amidonul si praful de copt. La sfirsit adaugam si ciocolata rasa (eu din ouale de ciocolata de la sarbatorile de paste), amestecam si rasturnam compozitia intr-o forma de ciambella (cu diametru de cca 24 cm) pe care am uns-o cu ulei si am tapetat-o cu faina. Am mai presarat deasupra niste fulgisori de ciocolata si am bagat tava in cuptorul preincalzit la 190 de grade pentru circa 30 de minute. Facem o proba cu scobitoarea ca sa fim siguri ca nu e cruda, dar nici prea uscata.
Scoatem din cuptor, lasam la racit, taiem si servim alaturi de o cafea calda... (secret... in cescuta e coca cola, ca era prea tirziu pentru cafea...)