Ciabatta All Italiana
Sursa Ciabatta all italiana
articol scris de Danelutza blog danielaincucina.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
La ricetta in italiano nel blog di Antonietta
Hi, hi... in curind deschid brutarie... la cite feluri de piine am inceput sa fac.
Reteta am gasit-o pe blogul Antoniettei
Ciabatta all'italiana e pentru iubitorii de piine molcuta, molcuta... buna, pentru dintii de orice virsta...
Ingrediente:
* 600 g de faina 00
* 300 ml apa calduta
* 5 g de sare
* 15 g drojdie proaspata
* 5 g ulei de masline
Am pus in masina de piine, faina cernuta, drojdia si apa. Framintam, iar cind ingredientele sint amestecate bine, adaugam uleiul si sarea.
Lasam aluatul la dospit timp de cinci minute, apoi il framintam din nou, eu am framintat de trei ori cu programul de 14 minute.
Dam o forma lunga aluatului si-l asezam in tava de aragaz pe care am pus faina si facem o taietura pe lungimea piinii.
Lasam la dospit pina isi dubleaza volumul, circa o ora jumatate am lasat aluatul, am acoperit cu o punga de nylon, iar sub ea am pus doua pahare mari, ca sa aiba loc aluatul sa creasca.
Bagam piine in cuptorul preincalzit la 200 de grade, pentru 30 de minute. Scoatem din cuptor si taiem doar cind s-a racit bine.