Chutney Iute Din Vinete
Sursa Chutney iute din vinete

articol scris de Brindusa blog brindusascheaua.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Scroll down for English recipe
E pentru prima oara cand incerc sa fac asa ceva. Este o garnitura iute- dulce- acrisoara-aromata de origine Indiana. Merge foarte bine alaturi de o friptura.
Ingrediente:
- 3 kg vinete mai mici
- 6 cepe mari
- 50 g radacina de ghimbir
- 5 capatani de usturoi
- 5 linguri pudra de turmeric
- 3 linguri chimen pudra
- 2 linguri de frunze de curry uscate (optional) sau 1 lingura coriandru praf
- 2 linguri schinduf (optional)
- 2 linguri boabe de mustar, pudra
- 400 ml suc de rosii (poate fi mai mult)
- 1 l otet de vin alb
- 500 g zahar brun
- 2+ 4 linguri de sare
- Taie vinetele cuburi, sareaza-le cu 4 linguri de sare si lasa-le cateva ore.
- Clateste bine vinetele, amesteca-le cu celelalte ingrediente si fierbe-le la foc mic 1,5 ore.
- Pune-le fierbinti in borcane pe care le inchizi bine si le lasi sa le raceasca invelite in carpe grose, pana a doua zi.