contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Churros-gogosi Spaniole

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



Cele mai minunate gogosi pe care le-am mancat pana acum.Sunt in acelasi timp crocante si pufoase de ti se topesc in gura.
Ingrediente
-120 ml lapte
-4 bucati anason stelat
-60 g unt
-1 praf sare
-120 g faina
-3 oua mari sau 4 mici
-10 linguri zahar fin
-2 lingurite scortisoara
-ulei pentru prajit
Mod de preparare
1. Se incalzesc intr-o craticioara laptele cu 150 ml apa si anasonul stelat.Se lasa sa se patrunda cam 5 minute.Se scoate anasonul si se adauga untul si sarea.Se lasa sa dea un clocot si se ia de pe foc. Se adauga dintr-o data faina, care se amesteca cu o lingura de lemn pana se obtine o galusca.Aceasta se amesteca in oala inca fierbinte pana lasa o pelicula alba pe fundul acesteia, dupa care se transfera intr-un bol.
2. Se incorporeaza ouale pe rand. Se incalzeste uleiul intr-o tava adanca. Se amesteca zaharul cu scortisoara.Se spriteaza aluatul in tava si se taie cu o foarfeca unsa cu ulei.Daca nu aveti sprit folositi o lingurita pentru a modela gogosele.Se prajesc pe ambele parti si se scot pe un prosop de hartie absorbant.Se dau prin zahar cu scortisoara si se servesc.

comentarii



Articol recomandat de 3sisterscooking.blogspot.com