Chowder Cu Piept De Curcan, Linte Verde Si Porumb
articol scris de laura_dachman blog lauradfood.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dificultate : reduas
Timp de preparare : 30 minute
Cantitate : 4 portii
Ingrediente
- 1 ceapa mare, tocata
- 850 ml zeama de supa de pui
- 250 gr cartofi, curatati si taiati cubulete
- 300 ml lapte
- 250 gr piept de curcan,curatat de pielita si taiat cubulete
- 140 gr porumb din conserva
- 250 gr linte verde, inmuiata aprox. 6 ore in apa apoi scursa
- sare si piper, dupa gust
Preparare
- Pune ceapa intro cratita impreuna cu 6 linguri zeama de supa de pui.Acopera cratita si lasa ceapa sa se inmoaie 2-3 minute.Adauga cartofii, restul de zeama de supa de pui si laptele si lasa totul sa dea intr-un clocot apoi redu focul la minim si lasa sa fiarba 15-20 minute pana cand cartofii s-au fiert.Pune aprox. ¼ din compozitie intr-un blender si paseaza pana cse formeaza o pasta fina.Adauga pasta inapoi la compozitia din cratita.
- Adauga in cratita pieptul de curcan, porumbul si lintea verde si lasa totul sa se gateasca inca 20-30 minute, pana cand carnea s-a facut iar lintea s-a fiert destul.Asezoneaza supa dupa gust si serveste-o.