contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Choux A La Creme

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Reteta este de la teo.Am folosit-o de multe ori si este f buna! 

Ingrediente

  • - 250ml de apa
  • - 150g faina
  • - 100ml ulei
  • - 4 oua
  • - un varf de cutit de sare
  • -1 plic crema pentru prajituri
  • -250 ml frisca lichida
  • -250 ml lapte
  • -1 compot de visine/cirese

Mod de preparare


Se pune la fiert intr-o craticioara, la foc mic, apa si uleiul. Cand da in primul clocot, se ia de pe foc, se adauga faina dintr-o data, se pune inapoi pe foc si se amesteca bine bine. Se lasa la racit (sau se raceste intr-o oala cu apa rece sau prin mestecare continua).
Se pun ouale intregi, unul cate unul. Nu spargeti alt ou pana ce primul nu s-a incorporat bine. Aluatul astfel obtinut ar trebui sa aiba o consistenta cremoasa, nici tare, dar nici prea moale ca sa-si pastreze forma in tava. Se pune ustensila de spritat si se fac rozete in tava neunsa. Se da la cuptor la foc mediu cca 20-25 de minute, mare atentie insa: NU DESCHIDETI SUB NICI O FORMA CUPTORUL IN PRIMELE 10-15 MINUTE, PENTRU CA RISCATI CA MINUNATIILE SA SE PLEOSTEASCA!!
Se pregateste crema conform instructiunilor de pe plic,frisca se bate tare si se umplu gogoselele,dupa le taiem cate un capacel.Se pune mai intai crema,apoi frisca,cate 2 visine din compot si capacelul.Le-am pudrat cu zahar.Sunt delicioase!
    POFTA BUNA!!!

Articol recomandat de pasiunepentrubucatarie.blogspot.com