Choux A La Creme
Sursa Choux a la creme
articol scris de elenapaduretu blog eileen-cuisine.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
Aluat
6 oua
300g faina
200g unt
250ml apa
1 lingurita sare
Crema
500ml lapte
100g zahar
100g unt
2 plicuri zahar vanilat
5 picaturi esenta de vanilie
300g frisca lichida
Decorare
250g ciocolata neagra sau cu lapte
Mod de pregatire:
Intr-o craticioara punem apa, untul si sarea sa fiarba.
Dupa primul clocot luam craticioara de pe foc, punem toata faina si amestecam energic.
Punem din nou pe foc si amestecam pana cand se desprinde aluatul de pe fundul vasului. Lasam sa se raceasca.
Dupa ce s-a racit, punem ouale pe rand, amestecand dupa fiecare pana ce se incorporeaza.
Cu ajutorul unui cornet sau unei linguri, formam mici gogosele din aluat. Tava nu trebuie unsa. Coacem 10 minute la foc puternic, dupa care 20 de minute la foc moderat.
Se fierbe jumatate din cantitatea de lapte impreuna cu zaharul.
In restul de lapte dizolvam faina si turnam peste laptele clocotit, amestecand continuu pe foc pana cand se ingroasa.
Frecam untul moale cu zaharul vanilat, esenta de vanilie si incorporam in crema racita.
Batem frisca.
Taiem gogosile dupa ce s-au racit, astfel incat sa ramana prinse intr-o parte, umplem cu crema de vanilie, punem frisca, acoperim cu capacelul si le bagam in ciocolata topita la bain marie. Se servesc reci.