contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Choux à La Crème

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga







Ingrediente:

 


pentru aluat:


125 ml. lapte

60 gr. unt

un varf de cutit sar

½ lingurita zahar

100 dr. Faina

2~3 oua

 



pentru crema :


2 oua

2 linguri faina

1 pahar lapte sau frisca

1 lingura unt

1 pachetel de vanilie

50 gr. zahar

 

 



preparare aluat :


se aduce la fierbere laptele ,apoi se adauga untul si se mai aduce odata la fierbere

se adauga faina si se amestaca sa nu formeze cocoloase

se face focul mic si se amesteca pana devine o masa lucioasa si se ingroasa

se ia de pe foc si se adauga cate un ou , trebuie sa fie un aluat elastic.

se pune aluatul intr-o seringa pentru patiserie si se spriteaza pe o tava acoperita cu hartie de copt unsa cu putin unt bilute mici cat o nuca de aluat

se da la cuptorul preaincalzit la 200 de grade C la foc mediu pana se aureste suprafata, se coc destul de repede asa ca tineti mana pe puls , cuptorul nu se deschide in timpul coacerei

 



preparare crema :


ouale se mixeaza cu  zaharul apoi se adauga putin lapte, apoi se adauga restul laptelui si faina cu vanilia

se pune pe foc pana se ingroasa ca o crema  fara sa fierbeti compozitia la bain-marrie

se ia de pe foc si se mixeaza cu untul

 



asamblare :


faceti in fiecare bila coapta de aluat cate o taietura pe orizontala, neajungand pana la capat

umpleti fiecare biluta cu crema, eu am mai facut si o crema din frisca batuta si am pous in ea praline de alune  de padure caramelizate in tigaie cu zahar topit  faramitate cu blenderul  si le glazutrati cu ciocolata amaruie topita la bain-marie


Articol recomandat de anastassiacafe.blogspot.com