Choux à La Crème Cu Crema De Branza Si Carnati
articol scris de Sara Mik blog culoriledinfarfurie.blogspot.com
Aceasta reteta este, cum v-am promis, reteta cu aperitivul din postarea Meniu de Mos Nicolae, cand am sarbatorit ziua sotului meu Miki.
Mod de preparare:
Pentru a pregati crema avem nevoie de diferite tipuri de branzeturi ca branza dulce de vaci, telemea. feta, gorgonzola, parmezan. Fiecare poate combina ce branzeturi doreste. Eu am folosit ca si la Rulouri din dovlecei cu crema de branza, branza dulce si telemea.
Se amesteca crema de branza, telemeaua rasa sau sfaramata cu furculita, untul si smantana. Ceapa verde si ardei se taie in cubulete mici, verdeata se toaca marunt si totul se adauga la amestecul de branza. Carnati se taie feliute. Se pipereaza dupa gust, cum telemeaua este deja sarata nu am mai pus sare.
Pentru gogosi, se pune la fiert apa, untul, 1/2 lingurita de boia si sarea. Boiaua de ardei dulce am folosit-o pantru a colora aluatul. Cand a inceput sa fiarba, se ia oala de pe foc si se adaugai faina, (cernuta in prealabil) toata odata. Se amesteca rapid, pana cand se obtine o coca omogena, se mai pune pe foc mestecand in continuare, pana nu se mai lipeste de oala. Se lasa sa se racoreasca, amestecand din cand in cand. Nu trebuie sa se raceasca de tot, trebuie sa fie doar calduta. Tava de la aragaz, se tapetata cu hartie de copt, si se pun gogoselele cu o lingurita sau cu o punga cu sprit, la distanta una de cealalta. Se coace la foc tare pana se umfla, apoi se da mai incet focul si se lasa sa se rumeneasca putin. Cand toate gogoselele sunt racite, se taie pe jumatate, si se umple cu crema de branza.