contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Choux A La Crem

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

           De cand am aflat reteta de choux-uri de la Elena am fost nerabdatoare sa o incerc. Din pacate nu mi-a reusit de prima data, dar am primit incurajari, am incercat din nou si uite ca acum va pot prezenta minunatie de choux-uri a la crem. 
Ingrediente:

- 300 ml apa
- 200 gr faina
- 75 ml ulei
- 6 oua 
(potrivite ca marime)
- 1 varf de cutit cu sare
- 1 varf de cutit ca zahar


         Apa, uleiul, sarea si zaharul le punem intr-o oala pe foc, iar in momentul in care incepe sa fiarba adaugam toata faina deodata si amestecam foarte rapid pana ce faina va fi complet incorporata. Amestecam incontinuu pana cand aluatul se compacteaza si nu se mai lipeste de oala.
Lasam aluatul sa se raceasca complet. Cand este rece incepem sa adaugam ouale unul cate unul. Nu adaugam urmatorul ou pana ce precedentul nu a fost complet incorporat in aluat.
  Al 6 lea ou il batem separat si il adaugam treptat, in acelasi timp verificand daca aluatul este destul de solid ca sa isi pastreze forma. 



Pe o tava tapetata cu hartie de copt punem cu lingurita choux-uri si le dam la cuptorul preincalzit, unde le lasam 30-35 min.


Dupa ce s-au copt le scoatem din cuptor, le lasam sa se raceasca si apoi le umplem cu ce dorim. Pot fi folosite si ca desert, umplute cu crema de vanilie sau ciocolata, dar si ca aperitiv, umplute cu crema de branza, pasta de peste, ciuperci cu usturoi etc.


Pofta buna!