Choix à La Creme
Sursa Choix à la creme
articol scris de danagaby.blogspot.co blog danagaby.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Am făcut choix à la creme așa cum îmi plac mie.
Ai nevoie de :
Pentru gogoșele:
250 ml apă
200 ml ulei
350 ml făină
8 ouă
Pentru cremă:
4 gălbenușuri
150 g zahăr
2 plicuri zahăr vanilat
100 grame amidon
500 ml lapte
esență de vanilie
frișcă
Pentru ornat:
Glazură ciocolată
frișcă
cireșe
zahăr pudră
Mod de preparare:
Apa și uleiul se pun la fiert.Când acestea fierb se adaugă toată făina și se amestecă bine la foc mic câteva minute. Compoziția obținută se lasă să se răcească puțin apoi se adaugă ouăle pe rând amestecând bine după fiecare.
Din această compoziție se fac pe o tavă cu punga pentru ornat mici gogoșele care se coc în cuptorul bine încins la foc mare până devin aurii.
Crema: Gălbenușurile se mixează cu zahăr și zahărul vanilat , se adaugă amidonul și laptele fierbinte apoi se fierbe până se îngroașă, amestecând continuu. Când crema e rece se pune esența de vanilie.
Asamblare: Gogoșelele se taie formandu-le un capac iar înăuntrul lor se pune cremă și frișcă bătută.
Le-am ornat cu frișcă,cireșe și ciocolată topită .
La final le-am pudrat cu zahăr.
Poftă bună!