contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Chocolate Wafers

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Cautam zilele trecute o reteta de biscuiti cu cacao, mai altfel. Niste biscuiti care se pot umple cu crema, daca ni se face pofta de extravagante rapid de realizat si ce surpriza superba am gasit in biscuiteii de azi (taina: sunt un pas spre o alta reteta super simpatica, stay tuned :) )

Reteta este adaptata dupa joy of baking
Ingrediente:
130 g faina+ 50g cacao neindulcita+ 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu+ 1/4 lingurita sare+ 90g unt+ 140g zahar brun+ 50g zahar tos+ 1 lingurita extract de vanilie+ 1 albus de la un ou mare (cca 30g)
- faina, cacaoa, bicarbonatul de sodiu si sarea se amesteca intr-un bol
- se bate untul spuma cu zaharul
- se adauga extractul de vanilie, apoi albusul
- urmeaza amestecul cu faina
- se amesteca totul pana ce masa uscata de incorporeaza in cea umeda
- se rastoarna aluatul pe masa ori direct pe hartie de pergament si cu mainile se formeaza un 'salam' de aproximativ 23cm lungime
- se 'ambaleaza' salamul ca in imagine si se da la congelator aproximativ 30 de minute, timp in care preincalziti cuptorul la 350F(177C)

- o data intarit aluatul, se taie in felii subtiri de 6cm (cutitul trebuie sa fie bine ascutit), se pun pe o tava asternuta cu hartie de pergament, lasand o distanta de cca 2,5cm intre biscuiti
- se coc 10-12 minute sau pana cand suprafata devine vag ridata (vedeti in imagine)

- se scot din cuptor, se lasa neatinsi 5 minute apoi cu ajutorul unei palete se transfera pe un gratar si se lasa la racit
Sunt minunati!