Chocolate Truffles - Trufe De Ciocolata
articol scris de sweetgirlsrecipes.bl blog sweetgirlsrecipes.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ador trufele de ciocolata !!! Cu cat mai amarui, cu atat mai bune!
Invelisul amarui al pudrei de cacao, si apoi mijlocul dulce, care ti se topeste in gura!...
Pacat ca sunt atat de pline de calorii, ca altfel nu m-as opri din mancat trufe.
Reteta de trufe facute in casa (si mancate tot acolo) o am tot de la Anda
Ingrediente:
- 143 g ciocolata neagra (Primola)
- 85 g ciocolata cu lapte
- 100 g zahar tos
- 5 linguri de apa
- 20 g unt la temp. camerei
- 125 g smantana dulce (frisca lichida)
- 2 linguri lichior/ coniac (optional)
- praf de cacao, nesquik,
- migdale/fistic/nuci prajite si macinate (optional)
- cosulete de haitie pentru trufe (optional)
Zaharul si apa se pun intr-o cratita cu fund gros si se lasa caramelizat. Se poate amesteca in vas doar cat se topeste zaharul, dupa ce acesta e interzis introducerea lingurei in vas. In cazul in care zaharul se caramelizeaza mai tare intr-o parte decat in alta, se misca cratita.
Daca pe peretii vasului a mai ramas zahar, se indeparteaza periind cu o pensula, imbibata in apa, peretii (foto sus).
Din foto de mai jos va puteti face o idee despre culoarea la care trebuie sa ajunga zaharul.
Cand zaharul s-a "innegrit" destul, se ia de pe foc si se adauga untul, dupa care se amesteca bine, si frisca, dupa care se amesteca energic.
Daca, dupa ce ati adaugat frisca, s-au format bucati de caramel intarit, puteti pune inca cateva secunde pe foc. Daca doriti sa puneti alcoolul sau esente, acum e momentul.
Turnati compozitia, cat e fierbinte, peste ciocolata maruntita si amestecati pana cand se formeaza un amestec omogen si incepe sa se raceasca (foto jos).
Cand compozitia a ajuns la temperatura camerei puneti-o in frigider 3-4 ore.
Pentru a forma trufele, pregatiti-va dinainte, separat in castronele, praful de cacao, nesquik, migdalele macinate, nucile... toate prin care doriti sa dati trufele.
Daca aveti mainile calde (ca si mine) tineti-le cateva min in apa rece. Ungeti palma cu unt. Apoi cu o lingurita luati din compozitia abia scoasa din frigider. Modelati in palma o bila. Dati bila prin praful de cacao, nesquik sau ... si puneti-o pe farfurie sau in cosuletul de hartie (vezi foto sus).
Trebuie sa va miscati foarte repede pentru ca compozitia se inmoaie.
Dupa ce ati terminat trufele, si daca va abtineti, puneti-le in congelator pentru 10 min ca sa se intareasca.
ENJOY!!!