contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Chocolate Strawberry Cupcakes…

articol scris de papalaile blog

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Hello, summer! Hello, everyone! Ce mai faceți voi? Eu m-am întors din vacanță, dar de scris pe blog n-am scris. Îmi fac autocritica și promit să revin cu toate restanțele pe care le am și cu rețete noi. Ca să mă iertați vă mituiesc cu niște delicioase Chocolate Strawberry Cupcakes, adică mai pe românește, cu niște prăjiturele cu ciocolată și căpșuni!

Chocolate strawberry cupcakes (1)

Le-am făcut ieri în mare grabă! O parte le-am împărțit chiar ieri cu niște prietene, o parte le-am păstrat pentru astăzi ca să sărbătorim ziua copilului. Le-am mâncat mai devreme pe ultimele și acum încerc să vă povestesc și vouă despre ele.

Chocolate strawberry cupcakes (9)Am folosit 110 gr făină de secară, 110 gr fulgi de ovăz, 1 plic praf de copt, un praf de sare, 30 gr cacao neagră, 120 gr zahăr, 70 gr unt, 220 ml suc de căpșuni, 150 gr căpșuni.

Chocolate strawberry cupcakes (2)Am amestecat făina de secară cu fulgii de ovăz, praful de copt și un praf de sare și le-am măcinat cu robotul. Fulgii de ovăz nu se macină perfect, sau cel puțin eu nu i-am măcinat perfect pentru că îmi place cum se simt mai apoi în compoziție.

Amestecul de mai sus l-am pus într-un castron mare și am cernut peste el cacao. Am adăugat și zahărul și am amestecat bine.

Untul l-am topit și l-am lăsat să se răcorească un pic.

Am primit niște căpșuni puse cu zahăr care și-au lăsat zeamă. Zeama pe care am avut-o, în jur de 400 ml, am pus-o pe foc și am scăzut-o la foc mic vreo 15 minute. Am obținut 220 ml suc de căpșuni.

În amestecul de făină, zahăr și cacao am adăugat sucul de căpșuni răcit și untul topit și răcorit și am amestecat din nou. La final am adăugat căpșunile tăiate bucăți și am amestecat cu grijă pentru ultima oară.

Chocolate strawberry cupcakes (3)Am încins cuptorul la 180 de grade și am pus compoziția în formele de muffins. Am împărțit-o cât mai egal și am nivelat-o, astfel încât să nu crească prea neregulat.

Chocolate strawberry cupcakes (4)Au stat la cuptor 25 de minute și au fost gata. Le-am lăsat să se răcească.

Pentru moațele de cremă am folosit: 200 ml smântână pentru frișcă neîndulcită, 30 gr zahăr pudră, 200 gr căpșuni, 20 gr zahăr pudră, un plic întăritor de frișcă.

Am început prin a pasa cu robotul căpșunile cu 20 gr zahăr pudră. Am strecurat printr-o sită ceea ce am obținut pentru a scăpa de sâmburii și puful de pe căpșuni. Am bătut cu mixerul smântâna rece pentru un minut, apoi am adăugat zahărul și am continuat să mixez. Am adăugat și căpșunile pasate și întăritorul de frișcă și am continuat cu mixerul până s-a întărit.

Adevărul e că smântâna mea nu a fost foarte rece și eu nu am avut timpul necesar să o las să se răcească suficient. Totuși a fost ok să pot orna cu ele minunatele mele prăjiturele.Chocolate strawberry cupcakes (5)Combinația de ciocolată, căpșuni și frișcă este demențială!
Chocolate strawberry cupcakes (6)Am obținut un desert foarte gustos și aromat!

Chocolate strawberry cupcakes (7)Sunt o gustare minunată și un mod grozav de a începe ziua și de a ne bucura de viață, de vară, de copilul din noi!

Chocolate strawberry cupcakes (8)Vă urez o vară cât mai frumoasă, nu foarte călduroasă, cu tot felul de bunătăți, neapărat preparate în casă. S-auzim numai de bine!