Chocolate Peanut Butter Pretzel Bites
articol scris de aphextwinz blog aphextwinz.wordpress.com
Sau, mai pe romaneste, imbucaturi calorice. Nu stiu daca stiti, dar dimineata dau turul blogosferei romanesti prin doua indexuri, cel de la Bucataras si cel de la foodgawker. Imi place la o cafea sa culeg trendul zilei, moda saptamanii, ce si cum si de ce. Plus ca e avantajos cu indexurile pentru ca nu intru pe bloguri daca nu sunt cele care ma intereseaza in mod normal daca nu au o reteta interesanta.
Ei bine, pe foodgawker mai mereu sunt trenduri, chit ca este international (preponderent american, e drept). De exemplu, mereu sunt la moda “mufinsi”, “macaronsii” (si macaroanele). De cateva ori insa, am dat peste acesti covrigei cu unt de arahide si ciocolata.
Cum luasem unt de arahide sa fac biscuiti Casandrei, am zis sa incerc minunea asta, sa vaz si eu ce e de se extaziaza atatia.
Niste ciocolata aveam, covrigeii nu sunt o problema, unt de arahide este.
La pozele pas cu pas m-am benoclat pe Milk and Honey.
Nu am inteles neam (si asta e din ciclul ala, asa m-a invatat mama, asa fac si eu, chit ca nu are logica sau ca e mai buna fasolea neprinsa de tuci) de ce musai toti fac bilute din untul de arahide. O nemtoaica a bazait ca a trebuit sa tina untul la frigider si tot s-a facut ca porcul. Cat de complicat o fi fost sa puna cu o lingurita sau un cutit respectiva pasta pe covrigei, nu stiu, dar daca asa au facut altii.
Deci pasul doi e sa puneti cum va taie memeaca unt de arahide intre covrigei.
Nu am facut multi, nu stiam ce balarii ies. Ca dupa ce am gustat Dr. Pepper nu prea am incredere in gusturile si fixurile de peste balta.
Am topit ciocolata pe baie de aburi, am pus cu lapte. Ciocolata cu lapte, nu lapte in ciocolata.
Si am trecut la mini-atelierele harniciei, inmuind covrigeii in ciocolata si punandu-i pe foaie de copt, urmand ca ulterior sa ii pasez frigiderului, i-as pune pe geam, dar sunt obraznice pasarile astea.
Cand s-au racit m-am uitat la ei: painoase, untul ala care a pus pe Elvis sute de kile, ciocolata …
Am gustat, eu si maimuta Cadbury si … sunt buni. Nenorocirea e ca sunt genul ala care da dependenta, cum erau si covrigeii cu cascaval.
Ii mai stiti, nu?
Ei bine, lasa un gust misto si astia, ce e drept ii mananci cam cu vina si mila de cantar daca faci ca pentru bairam. Dar e si o parte buna, daca aveti boala pe o prietena mai slaba invitati-o la o cafea sau chiar la petrecere si lasati-i la indemana
Gata si testul asta, am zis sa vad si eu dupa ce se dau altii in vant, recomand :D:D
Cum sunt textele standard? Ia sa vad daca imi iese: sunt deliciosi alaturi de o cafea sau o ciocolata calda ca sa iti incalzesti zilele friguroase de iarna in fata semineului in care troznesc agale cativa busteni si iepurasii pufosi de nea iti alearga in calea privirii incetosata de minunatele stele de gheata puse precum niste vitralii adaugate de o mana magica.
Mi-a iesit? Oricum, cu bere nu merg, deci apelati cu incredere la cei cu cascaval in cazul B(e), sunt tot calorici si tot datatori de dependenta.
rororo