Chocolate Fudge
Sursa Chocolate Fudge
articol scris de savalaura.blogspot.c blog savalaura.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
...adica baton de ciocolata, mai pe romaneste :P...dar nu unul oarecare, ci unul foooarte rapid si desigur, delicios, desi asta nu mai trebuia mentionat avand in vedere ce ingrediente intra in compozitia lui :)
Are din plin ciocolata, lapte condensat si unt!!!!!!!!!!!!! ...si ce e si mai grozav: se face in doar 3 minute :P
Asta e varianta "la microunde" dar trebuie sa stiti ca se poate prepara si la aragaz, doar ca necesita cateva minute in plus de fierbere...
Am mai pregatit o data "batonul" acesta, numai ca atunci nu aveam lapte condensat la cutie, ci facut in casa. Deci se poate si asa ;)
E o idee minunata, si rapida, pentru sarbatorile de iarna care vin, Va veti impresiona cu siguranta musafirii :)
Ingrediente:
- 1 conserva de 400 g. lapte condensat
- 50 g. unt
- 400 g. ciocolata cu lapte sau neagra, cu minim 50% cacao
- alune, nuci, stafide, toate optional :P
- esenta de rom, la fel de optionala :))
Mod de preparare:
Se rupe ciocolata in bucatele sau se taie cu un cutit, cum reusiti mai bine :)
Se adauga intr-un vas de sticla (yena) impreuna cu laptele condensat si untul rece, taiat cubulete. Se amesteca bine. Se seteaza cuptorul de microunde la putere maxima, se introduce vasul si se lasa 3 minute, timp in care se pregateste o forma (de preferinta patrata) cu dimensiuni de cca. 20 cm/20 cm, tapetata cu folie transparenta. Puteti sa folositi si folia de Al. dar aia e mai nabadaioasa :))) ...adica se cam prinde de ciocolata...
Cand au trecut cele 3 minute, se scoate vasul din microunde. Nu va arata prea pretty :D, dar nu va lasati inselati de prima impresie, dupa ce amestecati energic, se va transforma intr-o crema frumoasa si lucioasa ;)
Se adauga alune si arome, etc. (mie-mi place simpla) si se toarna in forma patrata deja pregatita.
Se niveleaza si se da la rece pentru minim 2 ore. Ideal ar fi sa stea peste noapte...
Eu n-am lasat-o decat 1 ora, ca sa nu pierd soarele ce mi-a incalzit fereastra :P, din care cauza si arata mai moale, dar voi s-o tineti atat cat trebuie ;)
Se taie in patrate si se servesc cu maaare pofta!!!!!!!!! ...din cate am vazut eu la ai mei barbati :)))
Poze de final :)
Le multumesc din suflet (ca la Oscar :D) Annei Foster pentru aceasta reteta (si lui Paradis, de la care am aflat ca se poate prepara si la aragaz) cat si finutilor nostri dragi: Alina si Gabi, care m-au aprovizionat cu cateva minuni din astea :)))
P.S.
Mai am cateva retete minunate cu lapte condensat sa va arat, si tot
special "create" pentru Craciun sau revelion, asa ca ne mai auzim :P