Chocolate Cupcakes With Red Wine Vanilla Frosting
articol scris de oanav blog Party Cupcake
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
O reteta de cupcakes cu o combinatie 'ametitoare' de arome: ciocolata, vanilie si vin rosu. Potrivite pentru a sarabatori Valentine's day sau pentru pregatirea unei cine romantice.
Ingrediente
- 50 gr cacao
- 240 ml apa
- 175 gr faina
- 1 plic praf de copt
- 110 gr unt (la temperatura camerei)
- 200 gr zahar
- 2 oua
- 220 gr unt
- 120 gr zahar pudra
- vanilie (semintele de la o pastaie)
- 2 linguri vin rosu
- colorant rosu (optional)
Preparare:
Se pune apa la fiert, se adauga pudra de cacao si se amesteca bine pana cand cacao se topeste complet. Se ia de pe foc si se lasa la racit la temperatura camerei.Se amesteca cu mixerul untul si zaharul pana cand se obtine un amestec cremos.Se adauga pe rand ouale. Se adauga faina amestecata in prealabil cu praful de copti si se amesteca pana cand amestecul este comlet incorporat.
Se adauga amestecul de cacao (atentie, nu trebuie sa fie fierbinte) si se amesteca bine.
Se umplu 3/4 din formele de briose cu amestecul obtinut si se dau la cuptor la foc mediu (180 grade) pentru 15-20 de minute sau pana cand scobitoarea iese curata. (Nu coaceti mai mult decat e necesar pentru ca vor iesi prea uscate).
Se scot briosele din cuptor si se lasa deoparte la racit. Dupa ce s-au racit complet se pot orna cu glazura.
Red Wine Vanilla Frosting
Se mixeaza untul pana devine cremos. Se adauga treptat zaharul si se mixeaza bine. Dupa ce zaharul este incorporat complet amestecati inca 2 minute la viteza maxima pentru a obtine o crema cat mai fina.Se adauga miezul de la pastaia de vanilie si vinul si se amesteca bine. Pentru a obtine o culoare mai intensa se poate adauga putin colorant rosu. Daca la final crema obinuta e prea densa se mai aduga vin, iar daca e prea lichida se mai adauga zahar.
Pentru ornare am folosit un pos cu capat in forma de stea. Adaugati restul ornamentelor, dupa imaginatie.
Serviti briosele cu multa dragoste si alaturi de un vin rosu bun.