Chocolate Crumble Cake
Sursa Chocolate Crumble cake
articol scris de laura_dachman blog lauradfood.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dificultate : redusa
Timp de preparare : 45 minute
Cantiatate : 9 portii
Aluat
- 100 gr unt, la temperatura camerei
- 100 gr zahar
- 2 oua
- 250 ml lapte caldut
- 100 gr alune de padure, prajite putin apoi macinate
- 300 gr faina
- 2 lingurite praf de copt
- 1 lingurita scortisoara macinata
Farimituri
- 100 gr unt
- 100 gr zahar
- 200 gr faina
- 150 gr fulgi de ciocolata
Preparare
- Se incinge cuptorul la 200°C.
- Pentru aluat se bate untul cu zaharul.Se incorporeaza ouale apoi laptele.Intr-un vas se amesteca alunele cu faina, praful de copt si scortisoara.Se inglobeaza ingredientele uscate la cele lichide.Aluatul obtinut se rastoarna intr-o forma de copt patrata.
- Pentru farimituri, se amesteca untul cu zaharul si faina pana cand se obtine un aluat sfaramicios.Se adauga fulgii de ciocolata si se amesteca usor.Se presara farimiturile peste aluatul din tava si se da prajitura la copt 35-45 minute pana cand s-a rumenit la suprafata, iar la introducerea unei scobitori in centru aceasta va iesi curata.