Chocolate Cookies / Fursecuri Cu Ciocolata, Fulgi De Ovaz Si Nuca
articol scris de Oana blog ebunatati.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Mie imi plac atat calde cat si reci, simple sau alaturi de un pahar cu lapte. Imi plac pentru ca se fac usor, repede si le pot face si impreuna cu nazdravanul meu cel mare. La varsta lui impresionanta de 3 ani, e mare lucru sa poti duce ceva la bun sfarsit in bucatarie.
Si pentru ca astazi am asistat la baita sfanta a vecinei noastre Lara Nicole, ii dedicam aceste prajiturele ca premiu pentru cursa de inot la care a iesit mare finalista. Lara, sa ne traiesti si sa ne jucam cat mai mult impreuna!
Chocolate cookies |
Ingredientele sunt urmatoarele :
- 125 g faina alba pentru prajituri
- 30 g fulgi de ovaz
- 2 lingurite rase de praf de copt
- 55 g zahar brun si 55 g zahar extrafin (daca nu aveti zahar brun, puteti pune din cel normal fara sa fie afectat mult gustul prajiturelelor)
- 1 ou
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 3 linguri ulei de floarea soarelui
- 40 g nuci tocate grosier
- 85 g pastile de ciocolata sau ciocolata cu lapte taiata bucatele
Chocolate cookies |
Pentru inceput se preincalzeste cuptorul la 190 g si se pregatesc 2 tavi cu hartie de copt.
Amestecam faina, fulgii de ovaz, praful de copt si zaharul.
In alt vas se bate oul cu esenta de vanilie ( recomand din cea facuta in casa, din vanilie adevarata) apoi se adauga peste prima compozitie.
Se adauga uleiul putin cate putin amestecand bine pana cand compozitia incepe sa se dezlipeasca de peretii vasului. E posibil sa nu fie necesar sa puneti tot uleiul, depinde cat de mult ulei este absorbit de fulgii de ovaz.
Se incorporeaza ciocolata si nuca apoi se modeleaza mingi micute care se aplatizeaza putin si se pun in tava . Se lasa suficient spatiu intre ele deoarece cresc la copt.
Fursecurile se coc sirca 10-12 minute pana devin usor aurii.
In teorie cica ar tine vreo 3 zile. La noi nu au apucat sa se raceasca...
Pofta mare si spor la bucatarit!
Chocolate cookies |