Chocolate Chocolate Cake
Sursa Chocolate chocolate cake
articol scris de andreeachinesefood blog Andreea
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pe drept spun unii ca nu avem nevoie de o anume sarbatoare ca sa ne aratam iubirea fata de ceilalti. Valentine's Day american, Dragobete romanesc... Cu atat mai mult ca sarbatoarea asta a devenit cam comerciala, un pic cam prea la moda, indiferent in ce colt al lumii ne-am afla, si parca si cu un iz de exagerat. Adevarat, ce pot spune? Dar parca as fi si un pic lipsita de sentimente daca mai ales in aceasta zi nu i-as sopti la ureche sotului un mic "Te iubesc". Si pe deasupra, daca nu i-as arata si un pic de dragoste....cum atlfel decat intr-o mica desfatare culinara? Si cum sa fie desfatarea asta? Bineinteles ca in mod obisnuit, ca sa nu zic kistch-os :) cu...ciocolata si capsuni! Si daca totusi nu vrem sa fim atat de iubiciosi in aceasta zi, atunci vedem partea practica a lucrurilor: macar ne folosim de ziua asta ca sa savuram ceva dulce si taaare pacatos! Nimic pretentios, cu un decor oarecum ciufulit, cateva capsuni razlete si o mica avalansa de ciocolata :).
Treaba sta in felul urmator pentru blat:
350 g ciocolata neagra 70% cacao
150 g ciocolata cu lapte
250 g unt
350 ml lapte
300 g zahar
4 oua
400 g faina
1 lingurita praf de copt
1 praf de sare
1 plic de zahar vanilat
Ciocolata neagra, ciocolata cu lapte le punem la topit in laptele fierbinte.
apoi lasam sa se raceasca. Incingem cuptorul la 170 C
topim untul
batem ouale impreuna cu zaharul si zaharul vanilat si adaugam la ele untul topit
intr-un castron mai mare combinam amestecul de ciocolata cu compozitia de oua
si apoi faina amestecata cu praful de copt
aluatul obtinut il turnam intr-o forma de tort cu diametrul de 24 de cm, unsa bine cu unt
coacem aluatul timp de 45-50 de minute, intepam blatul cu o scobitoare, aceasta va trebui sa iasa cu urme de ciocolata pe ea.
dupa ce s-a racit, blatul meu s-a mai lasat si a facut unele crapaturi deasupra, nu este nici o problema caci am remediat problema imediat :) (v-am zis ca nu-i nimic fitzos!) ")
glazura a fost in felul urmator:
200 g ciocolata neagra
50 g unt
75 ml lapte condensat
ciocolata neagra rupta in bucati a mers intr-un castron impreuna cu untul si laptele pe bain marin
si o turnam deasupra blatului racit
aici urmeaza pozele cu capsunele razlete si avalansa de ciocolataaaa...
odata turnata peste blat, nu avem cum sa mai oprim ciocolata :)
capsunele se scalda nonsalant in ciocolata
mintea o ia razna
gandurile se invalmasesc...
nimic nu mai ramane de facut!
papilele gustative nu mai rezista, ochiul cedeaza, inima bate din ce in ce mai tare!
Sa fiti iubiti!