Chocolate Chip Cookies Traditionali
articol scris de amainbucatarie.blogs blog amainbucatarie.blogspot.com
Sau reteta de unde a pornit totul! :)
Ingrediente
400 gr de faina
1 lingurita praf de copt
1/2 lingurita sare
200 gr unt
170 gr zahar brun
170 gr zahar
esenta de vanilie
2 oua mari
300 gr ciocolata
Mai intai se freaca bine untul cu zaharul alb.
Se adauga zaharul brun si se continua cu mixerul pana obtineti o pasta. Se adauga ouale si esenta de vanilie.
Cand s-a omogenizat aluatul, se incepe adaugarea fainii amestecata cu praf de copt si sare. Se adauga treptat, in ploaie, in timp ce se amesteca bine.
Cand aluatul este gata se adauga ciocolata taiata bucatele (puteti folosi si "picaturile" de ciocolata din comert, dar cu ciocolata iesiti mai ieftin si aveti posibilitatea de a folosi si una de buna calitate).
Cu o lingurita se pune aluatul intr-o tava, pastrand o distanta intre ele - prajiturile se vor topi si se vor lati mult la coacere!
Se tin la cuptor cam 10 minute, se scot si se lasa sa se raceasca.
Au o valabilitate destul de mare, asta daca scapa nemancate de cand sunt calde! ;))