Chocolate Cake
Sursa Chocolate cake
articol scris de laura_dachman blog lauradfood.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dificultate : redusa
Timp de preparare : 45 minute
Ingrediente
- 100 gr unt, plus pentru forma
- 175 gr zahar alb
- 75 gr zahar brun
- 1 plic zahar vanilat bourbon
- 150 gr ciocolata cu lapte
- 1 lingura de miere
- 3 oua, separate
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 1 lingurita esenta de rom
- 100 gr faina
- 30 gr pudra de cacao, plus pentru forma
- 1 lingurita scortisoara macinata
- 1 lingurita praf de copt
- un praf de sare
Preparare
- Se incinge cuptorul la 180⁰C.Se unge cu unt si se tapeteaza cu pudra de cacao o forma de tort dorita (eu am folosit 2 forme mici de inimioara si una de cerc de 15 cm diametru).
- Untul cu cele 3 feluri de zahar, ciocolata si mierea se topesc la bain-marie apoi se lasa sa se raceasca 5 minute.Intr-un bol, se bat albusurile spuma cu un praf de sare.Intr-un alt vas, se bat galbenusurile cu esentele apoi se incorporeaza amestecul cu unt.Intr-un alt vas se amesteca faina cu pudra de cacao, scortisoara si praful de copt apoi se incorporeaza la galbenusuri.Se inglobeaza in final albusurile spuma si se toarna compozitia obtinuta in forma pregatita.Se da la copt 25-35 minute apoi se lasa sa se raceasca si se serveste asa cum este sau se decoreaza dupa dorinta fiecaruia.