contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Chocofever La Heidi Chocoworld

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Joi seara am avut parte de o seara de poveste (o poveste foarte duuulce) la invitatia celor de la Heidi si Good Food.

Povestea incepe asa: cei de la Heidi au deschis in Pantelimon, langa imensa fabrica unde se prepara ciocolata (bd.Biruintei 87, pe dreapta cum vii dinspre Bucuresti, dupa ce treci de Selgros), un fel de concept-store unde nu numai ca vand ciocolata la preturi extrem de avantajoase, dar, mai mult, organizeaza seminarii chocolate-related si chiar si petreceri micute unde poti sa iti prepari singur ciocolata dupa cum te duce capul. (capacitatea maxima este de 10 persoane, asa ca trebuie sa-ti alegi prietenii pe stranceana, sa-i iei de manuta si sa le faci o surpriza dulce de tot!)
Noi exact asta am facut joi seara - am aflat o multime de chestii interesante despre ciocolata, ne-am preparat singuri praline si tablete de ciocolata (care de care mai fistichii - cu gorgonzola, cu curry sau cu ulei de masline si sare afumata ;) si zau ca mi-a placut la nebunie!

(On a sugar rush cu MonicaMadalin, Alexandra, Anca, Dan si Lila)

Cheful Jakob Hausmann si ucenicii lui talentati ne-au dezvaluit cateva din secretele prepararii ciocolatei si ne-au initiat rabdatori in tainele mestesugului :) Am aflat ca ciocolata alba care mie-mi place atat de mult e cea mai grasa si nesanatoasa (of!) si ca cea amaruie e the way to go, ca trebuie sa lucrezi cu ciocolata doar intre 30 si 50 de grade Celsius, si, cel mai important, ca nu exista limite in ceea pe priveste combinatiile posibile - trebuie doar sa indraznesti!

  (multitudinea de toppinguri disponibile)

Apoi am avut ocazia sa ne jucam in voie si sa ne preparam fiecare ciocolata dupa plac: eu am executat 2 tablete, una cu mix de cioco alba & amaruie + alune si merisoare si una cu cafea si ardei iute (ca doar nu imi fac veacul pe blogul asta "picant" degeaba ;)
...Si niste praline cu migdale si fistic, cu cirese si lamaie, cu piper roz si zmeura si la piese de resistance - cu wasabi si portocala confiata! (si zau ca toate au fost geniale - poate din cauza asta Alex a mancat aproape un kg de ciocolata de atunci si pana acum - saracutu' de el!)
 (playing with chocolate = messy business dupa cum se vede ;)

Madalin a sfidat si el alaturi de mine "limitele ciocolatii" si a mesterit niste praline cu ulei de masline si sare afumata, dar si o tableta cu gorgonzola (nu ridicati din spraceana ca au fost tare bune!)
La sfarsit, am primit si un cadou surpriza: o tastaura de ciocolata (de ce altceva?)

(Pentru IT-istii de pe-aici, radeti voi la gluma lui Alex, ca eu una nu m-am prins: este tastatura asta pe USB sau PS/2?)

Concluzia e asta: daca va doriti sa aflati mai multe despre ciocolata, sa o cumparati, sa v-o preparati dupa bunul plac sau doar sa va jucati putin si sa va simtiti iar ca niste copii, dati o fuga pana la ChocoWorld din Pantelimon! Din cate am inteles, sunt necesare rezervari (0744574997- Nastasia Cernat/Shop Manager Heidi Chocoworld). Pretul unui seminar - la sfarsitul caruia pleci ce creatiile tale ciocolatoase acasa - este de 50RON de persoana! Nu ca-i buna afacerea?