Chipsuri De Dovlecei
articol scris de inatodoran blog retete-vegane.blogspot.com
Preparati in urma cu cateva saptamani insa nepublicati datorita minunatei vacante de care am avut parte saptamana trecuta (detalii si poze in curand).
Aceste chipsuri se fac incredibil de simplu si sunt excelente ca snacksuri, mancate ca atare sau inmuiate in guacamole sau diverse alte sosuri. Sunt dulci si crocante si in functie de mirodeniile alese pot deveni picante, sarate, etc. Mie cel mai mult mi-au placut cele cu ierburi italienesti.
Chipsuri de dovlecei
- dovlecei (cu cat mai mari cu atat mai bine caci dupa deshidratare se vor micsora)
- sare
- piper
- cayenne
- chilli
- ierburi italienesti etc
Spalati bine dovleceii si curatati-i de coaja.
Taiati-i felii potrivite – nu f subtiri dar nici f gros.Presarati peste ei condimentele preferate.
Puneti hartie de copt in tava aparatului de deshidratat si asezati feliile pe hartie. Deshidratati cateva ore pe o parte, apoi pe cealalta, pana devin crocanti.
Pastrati in cutii bine inchise.
* se pot deshidrata si in cuptorul incalzit pe cea mai mica treapta cu usa deschisa si avand grija sa nu ii coaceti!