contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Chili Mac’n Cheese

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Food Porn, ca altfel nu imi vine a denumi dracia asta pe care am gasit-o ca idee pe foodgawker (si nu am urmat-o ca reteta, pentru ca deja aveam in Pasta e fagioli mare parte din ingrediente.

Slide8

Sunt multe traznai de combinatii din astea (tortilla soup, de exemplu). Ideea e ca folosesti niste ingrediente de la ceva clasic si transformi totul intr-o supa care da bine pana si la intestine fine.

In cazul de fata am avea asa:

A – chili con carne (ardei iute, fasole, carne, condimente, blabla, stiti toti reteta;
B – Mac’n cheese – macaroane cu branza, varianta americana, care si aia are minim doua variante, dar pe scurt, sunt paste, sos alb, cheddar sau ceva de genul ala.

Cum in supa mea deja se intalnise supa, carne, paste si fasole, am transformat=o relativ simplu.

Zic relativ pentru ca a fost o zi din aia in care am injurat la sange craticioara Terra, desenata de niste designeri care nu deosebesc o ceapa de un elefant, s-a dezechilibrat, m-am oparit, am manjit peretii, ce mai, arta si precizie, am luat totul de la capat asa ca va spun cum am facut, folosind, fireste, supa deja existenta (deci considerati ca nu va dau o reteta si ca puteti improviza domniile voastre).

Am calit putin in unt (ghee) niste ardei iuti (dupa ce ma oparisem m-a mancat sa gust si ardeii, nu stiam ce ma arde mai tare, mana sau buzele). Am pus putina faina, am subtiat cu lapte, am facut un sos alb iute si rosiatic.

Slide2

Peste sos am pus supa (cu paste, carne, legume, cu de toate) si am lasat sa clocoteasca bine si sa se ingroasa, apoi am stins focul si am pus branza rasa (unde branza a fost cascaval de la Sevis si parmezan).

Slide4

Dupa care m-am oparit si am pozat si craticioarele, ca sa vedeti cat de imbecili sunt aia de la Terra, cea din dreapta are coada mai grea decat vasul in sine, o tot folosesc, nu lipeste deloc, e material gros, greu, termic e geniala, dar designeri cu coada aia imputita ar trebui batuti peste maini, sa nu mai faca niciodata asa prostii pentru ca daca vasul nu e plin, in 99% din cazuri se dezechilibreaza si accidenteaza.

Slide3

No bun, cu supa am terminat, arsura am tratat-o cu osteocicatrat, ca e mentolat (parca scriu versuri hip hop), asa ca a ramas sa o mananc dupa ce o garnisesc. Si am garnisit-o, ca am intrat in Billa dupa ardei iuti si erau pline cosurile de reduceri, ca sa vedeti ca nu va pacalesc, o frumusete de vlastari de rucola erau la jumatate de pret. Azi plantez din ei, poate am noroc.

Slide5

Slide6

A, daca faceti varianta de la zero (cu ingrediente de chili), in original era fasole rosie, dar acum nu era sa imi pictez fasolea, merge si alba.

Slide7

Na ca era sa uit, deci am garnisit-o cu niste leurda foarte frageda, lastari de rucola si felii de arei iute proaspat. O, da, combinatie letala pentru colesterol supa asta, dar cu un sfarc de prospetime, ce mama ma-sii.

Slide1

Cum nu m-a atins raceala anul asta, tind sa cred ca supele sunt vinovate, asa ca am sapat si in asta cu incredere. Gata, de maine, regim de detoxifiere, nu de alta, dar am primit niste oua de gasca, am auzit ca scad colesterolul (povestea un domn de o prajitura cu mascarpone care scade untura de pe artere, ei da, atunci si ouale).

Slide9

In speranta unei zile mai buna ca cea de ieri, in care dupa ce m-am oparit m-am si taiat (efectiv m-am infipt in cutitul de Toledo, fara motiv, ca nu taiam nimic), am stropit peretii cu sos alb, mi-am facut pantalonii de casa numai o unsoare cu o conserva de peste in ulei (de fapt ulei cu niste peste pe acolo) si alte angarale, va doresc rororo.