Chili Con Carne
Sursa Chili con carne
articol scris de pansy blog panseluta-violet.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Prietena mea a gatit-o cu 3 feluri de fasole :alba si rosie si neagra.Eu am avut doar alba si va asigur ca a fost la fel de buna.
INGREDINETE :
-1 kg de fasole (de cate culori vreti)
-4 cepe tocate
-4-5 catei mari de usturoi
-2 ardei rosii mari taiati cubulete
-3-4 ardei iuti (eu am folosit uscati)
-1 plic de condiment pentru fasole de la Fuks (foarte bun ) si se aseamana destul de bine cu condimentul folosit de americani pentru aceasta mancare
-1 lingurita cu varf de chimion macinat (atentie,nu chimenul nostru)
-2 conserve de de rosii decojite
-3 Lg (linguri) pasta de tomate
-1 kg carne tocata de vita
-300 g carnati afumati,ei folosesc de vita,eu am folosit de porc
-sare,piper dupa gust
-2 foi de dafin
-ulei
MOD DE PREPARARE :
-puteti folosi fasole din conserva.Eu am folosit fasole uscata:am pus la muita de seara pana dimineata,schimband cateva ape intretimp,apoi am pus-o la fiert la oala cu presiune 20 de minute.
-am calit ceapa ,apoi am adaugat 3 catei de usturoi zdrobit,ardeii, i-am mai gatit 2 minute,apoi am adaugat carnea,dupa ce carnea si-a schimbat culoare si s-a evaporat apa lasata,am adaugat carnatii,le-am mai prajit impreuna 2-3 minute si am stins totul cu rosiile decojite pasta de tomate.Am adaugat condimentele,am lasat sa clocoteasca usor 2 minute,apoi am adaugat fasolea .daca e nevoie,mai adaugati din zeama in care a fiert fasolea.Lasati sa se imprieteneasca toate 15-20 de minute,asezonati cu sare si piper daca mai e nevoie.
Dupa ce am inchis focul eu am adaugat marar tocat.
Am asculat de Costachel si un pahar de merlot alaturi ,face minuni !
Pofta buna !