Chili Con Carne
Sursa Chili con carne
articol scris de LopFras blog lopfras.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pentru 4-6 portii avem nevoie de:
- 500 gr carne tocata amestec porc si vita...sau ce va place la carnea tocata
- o conserva de 400 ml de rosii in sos tomat
- o conserva de 400 ml fasole alba boabe fiarta
- o conserva mica de porumb dulce sau 200 gr porumb dulce congelat
- 30 ml ulei
- 100 ml apa
- un plic condimente chili con carne
- si desigur, ardei iute....
Desigur ca se poate si fara plicul de condimente...Acesta contine: ardei iute, ceapa usturoi, chimen oregano, morcov, sare, zahar, tumernic sau curcuma.
Sa vedem etapele:
1. se incinge uleiul in tigaie
2. se prajeste carnea tocata in uleiul incins pana cand aceasta rumeneste
3. se adauga rosiile tocate marunt, porumbul si plicul de condimente amestecat cu 100 ml apa
4. adaugati si fasolea fiarta, fara zeama si gatiti inca 10 minute
5. la final, daca nu este destul de iute pentru gustul vostru, adaugati 2-3 ardei iuti uscati tocaci marunt
Se serveste cu orez, sau cu chipsuri din faina de porumb, asa cum e consacrat felul acesta de mancare.
O mancare rapida (maxim 30 min), gustoasa si satioasa...
PS: cui nu-i place...sa nu critice...