Chiftelute Marinate,alta Varianta
articol scris de pansy blog panseluta-violet.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
INGREDIENTE :
Lg=lingura
lg=lingurita
-1 kg carne tocata,eu am folosit amestec de porc cu vaca
-5 Lg pesmet
-2 oua
-1 Lg ketchup
-2 Lg smantana
-2 cepe
-4 catei de usturoi
-1 Lg menta uscata
-1 lg cimbru
-1/2 lg fulgi de ardei iute(optional) sau dulce
-sare,piper dupa gust
-2 cutii rosii decojite maruntite
-2 Lg pasta de rosii
-8-10 frunze de busuioc proaspat si tocat pentru ornat (daca nu aveti, folositi patrunjel )
-100 g mozzarella taiata cubulete
MOD DE PREPARARE:
-carnea tocata se amesteca cu ceapa si 2 catei de usturoi tocate,fulgii de ardei iute ,ketchupul,smantana si restul condimentelor.Gustam si potrivim de sare si piper
-dam forma rotunda chiftelutelor
-dupa care le prajimm in ulei incins,pana se rumenesc pe toate partile,apoi le scoatem si le lasam pe un servet de hartie sa-si lase excesul de ulei
-intr-o cratita dam in clocot rosiile tocate , pasta de bulion ,1/2 lg cimbru ,sare,piper si lasam sa fiarba la foc mic 5 minute.Adaugam ceilalti 2 catei de usturoi zdrobiti
-adaugam la sos chiftelele si mozzarella si le lasam la fiert molcom,acoperite cu capac, inca 5 minute.
-rectificam daca e cazul gustul,inchidem focul si presaram busuioc verde tocat
Pofta sa fie!!!!