contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

ChifteluȚe Marinate

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Sunt gustoase și foarte ușor de preparat. O rețetă facilă pentru serile în care vă întoarceți de la serviciu și nu știți ce să gătiți.

Ce îţi trebuie pentru 5 porţii (poza 1)
- 400 gr de carnea tocată amestec porc – vită
- un cartof
- 2 cepe
- un ou
- o legătură de mărar, cimbru
- făină, sare, piper
- bulion
- foi de dafin

Plan de lucru:
- facem mai întâi chifteluțele, după o rețetă pe care v-am mai prezentat-o. O amintim din nou, pentru aprofundare. Tocăm ceapa şi mărarul, răzuim cartoful (poza 2) Atenţie! Scurgeţi-le bine înainte să faceţi compoziţia.
- spargem oul peste carnea tocată, iar apoi adăugăm ceapa, mărarul şi cartoful (poza 4). Condimentăm cu sare, piper, cimbru (poza 5)
- amestecăm bine (poza 5), iar apoi formăm chifteluțele şi le dăm prin făină (poza 6)
- le punem într-o tigaie cu ulei încins, le rumenim pe ambele părţi (poza 7)
- într-o tigaie facem un sos din apă și bulion, condimente, în care aruncăm 2-3 foi de dafin (poza 8 ). Când sosul începe să fiarbă, adăugăm chifteluțele (poza 9)
- le lăsăm pe foc aproximativ un sfert de oră (poza 10)
- poftă bună! (poza 11)

Timp de preparare: 60 de minute
Preţ: 3,5 lei/porţia (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)

chiftelute cu sos 1 chiftelute cu sos 2 chiftelute cu sos 3 chiftelute cu sos 4 chiftelute cu sos 5 chiftelute cu sos 6 chiftelute cu sos 7 chiftelute cu sos 8 chiftelute cu sos 9 chiftelute cu sos 10 chiftelute cu sos 11
Filed under: A. Mancaruri

Articol recomandat de hapleablog.wordpress.com