ChifteluȚe Marinate
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Sunt gustoase și foarte ușor de preparat. O rețetă facilă pentru serile în care vă întoarceți de la serviciu și nu știți ce să gătiți.
Ce îţi trebuie pentru 5 porţii (poza 1)
- 400 gr de carnea tocată amestec porc – vită
- un cartof
- 2 cepe
- un ou
- o legătură de mărar, cimbru
- făină, sare, piper
- bulion
- foi de dafin
Plan de lucru:
- facem mai întâi chifteluțele, după o rețetă pe care v-am mai prezentat-o. O amintim din nou, pentru aprofundare. Tocăm ceapa şi mărarul, răzuim cartoful (poza 2) Atenţie! Scurgeţi-le bine înainte să faceţi compoziţia.
- spargem oul peste carnea tocată, iar apoi adăugăm ceapa, mărarul şi cartoful (poza 4). Condimentăm cu sare, piper, cimbru (poza 5)
- amestecăm bine (poza 5), iar apoi formăm chifteluțele şi le dăm prin făină (poza 6)
- le punem într-o tigaie cu ulei încins, le rumenim pe ambele părţi (poza 7)
- într-o tigaie facem un sos din apă și bulion, condimente, în care aruncăm 2-3 foi de dafin (poza 8 ). Când sosul începe să fiarbă, adăugăm chifteluțele (poza 9)
- le lăsăm pe foc aproximativ un sfert de oră (poza 10)
- poftă bună! (poza 11)
Timp de preparare: 60 de minute
Preţ: 3,5 lei/porţia (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)
Filed under: A. Mancaruri