Chifteluţe Marinate
Sursa Chifteluţe marinate
articol scris de AlexJ blog alexandra-bucatariamea.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Chifteluţe marinate |
Sunt convinsă că la fel vi se întâmplă şi vouă . Cumpăraţi carne tocată pentru un anume preparat şi întotdeauna cantitatea cumpărata nu este ok , ori e prea mult ori e prea puţin . Eu în general cumpăr prea multă şi atunci rămâne " pe stoc " . Am făcut Ciorbă de perişoare şi bineînţeles că a mai rămas carne tocată suficientă pentru o porţie de Chifteluţe tradiţionale româneşti cu sos de roşii.
Pentru Chifteluţe :
1/2 kg. carne tocată de porc sau amestec
3 căţei usturoi trecuţi prin storcător
2 felii de pâine înmuiate în apă sau 2 cartofi fierţi făcuţi piure
1 ou
sare şi piper după gust
frunze de pătrunjel
Pentru sosul de roşii
5-6 roşii proaspete fierte şi date prin sită sau bulion
50 gr. unt
1 linguriţă făină
sare şi piper
Pentru un plus de aromă : 1 morcov, 1/4 ţelină, 1/2 păstărnac toate fierte şi pasate cu furculiţa
1 foaie de dafin
Chifteluţele: Într-un bol se pune carnea împreună cu usturoiul pisat, oul, pâinea înmuiată ( sau cartofii ), verdeaţa , sarea şi piperul. Se frământă bine cu mâna şi se modelează chifteluţe mici şi rotunde, care se tăvălesc prin făină şi se prăjesc în ulei.
Chifteluţe marinate |
Sosul de roşii : Se pune untul într-o tigaie pe foc , iar când s-a topit se adaugă făina , se amestecă bine şi se stinge cu sucul de roşii ( sau bulionul ). Cam ca un sos Bechamel dar înlocuiţi laptele cu bulion. Legumele fierte şi pisate cu furculiţa
( eu le-am scos pe ale mele din supă ) se adaugă în sos , împreună cu sarea şi piperul, 1 frunză de dafin şi se mai lasă la fiert încă vreo 5 minute, după care se adaugă şi chifteluţele. Mai lăsaţi să fiarbă încă câteva minute şi gata !!!
Chifteluţe marinate |
Se serveşte cu cartofi piure !!!!
Chifteluţe marinate |
Să aveţi poftă !!!!
Mulţumesc pentru vizită !!!!