Chiftelute Marinate
Sursa Chiftelute marinate
articol scris de naina blog nainakitchen.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Necesar:
carne de porc
2 morcovi
2 cepe
3 oua
1-2 felii de paine inmuiate in lapte (sau apa)
usturoi
piper
sare
verdeata (marar, patrunjel....)
suc de rosii (pentru sos)
Pulpa de porc de spala, se taie bucatele si se lasa la scurs intr-o strecuratoare. Cand s-a zvantat bine de apa, se trece prim masina de tocat carne.
Morcovul se da pe razatoare iar ceapa se toaca marunt. Se pun la calit in putin ulei incins pret de cateva minute.
Dupa ce s-au calit, se pun peste carne. Se adauga si restul ingredientelor respectiv, painea inmuiata in lapte si stoarsa foarte bine, sarea, piperul, ouale, verdeata si usturoiul pisat.
Se amesteca toate, se fac chiftelute, se trec prin faina si se prajesc in uleiul bine incins.
Pe o farfurie se pun cateva servetele, pe care se scot chiftelele dupa ce s-au prajit, astfel se va absorbi excesul de ulei.
Dupa ce am terminat de facut chiftelutele, trebuie sa le facem sosul.
Intr-o cratita punem ulei si o lingura de faina amestecand foarte bine. Se adauga apoi sucul de rosii si se lasa sa fierba amestecand mereu. Se mai adauga apa din cand in cand, dar nu prea mult sa nu se subtieze sosul.
Se adauga apoi chiftelutele si usturoiul pisat si se mai lasa pe foc pret de cateva minute.
Cam asa au aratat ale mele....si au fost testate de Elena cu conopida murata...:-))
Pofta buna!!!