Chiftelute Marinate
articol scris de BucatariaAndreei blog andreea.dorobantu.name
Am avut niste carne tocata si am vrut sa incerc sa fac si altceva decat chiftelute sau parjoale. Asa ca, de data asta m-am inspirat de la Laura si am facut chiftelute marinate.
Ingrediente: 500 gr carne tocata (eu am avut doar carne de porc, dar poate si fi combinata, porc cu vita sau pui ), 2 cepe medii, 2 catei de usturoi, sare, piper, 4 felii de paine, patrunjel verde.
Cum am procedat?
Am facut compozitia pentru chiftelute: am tocat ceapa (eu am folosit ceapa verde), am tocat usturoiul, painea am inmuiat-o in apa si am stors-o bine bine si toate acestea le-am amestecat cu carnea.
Compozitia am lasat-o la rece pentru 30 de minute. Nu stiam acest secret:) si voi tine cont de el si pentru parjoale.
Am format chiftelutele, le-am dat prin faina si le-am prajit bine pe ambele parti. Pe un alt site, am gasit ca le putem da si prin pesmet, voi incerca data viitoare sa le dau prin pesmet, nu prin faina.
Intre timp, m-am ocupat de sos pe care nu l-am facut exact cum l-a facut Laura.
Pentru sos avem nevoie de : bulion, apa, usturoi, 1 lingura rasa de zahar.
Am pus la calit usturoiul, am adaugat bulionul dizolvat cu apa, zaharul si am lasat sa fiarba la foc incet. Daca doriti, puteti adauga si faina, va iesi mai gros.
Dupa ce am prajit chiftelutele, le-am adaugat in sos si am lasat sa mai fiarba cam 15 minute
Poza finala: