Chiftelute Marinate Cu Taitei De Orez
articol scris de lia blog floare-floare.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Un meniu
complet, delicios si hranitor.
Timp de pregatire: 80 minute
Ingrediente: Pt chiftelute
Timp de pregatire: 80 minute
Ingrediente: Pt chiftelute
500
gr carne toccata de porc
1
felie paine
1 morcov
o
ceapa mica
5
catei usturoi
1
legatura patrunjel verde
1
lingura pesmet
1
ou
sare
piper
Pt sos:
400ml suc de rosii
100ml vin alb
2 linguri de otet de mere cu miere
2 catei de usturoi
Un farf lingurita de sare
o lingura rasa,de zahar
3 foi de dafin
Un praf piper
Pt
garnitura:
Taitei de orez
“Vifon”
Mod de
preparare:
Pentru chiftelute, inmuiem felia de paine in apa, o stoarcem
bine, apoi o dam pe razatoarea mare. Morcovul spalat si curatat il dam prin
razatoarea mica. Ceapa si usturoiul le tocam marunt. Punem aceste ingredient,
peste carnea tocata, adaugam oul, pesmetul, sarea, piperul si patrunjelul tocat
si le amestecam toate bine. Formam apoi cu mana bilute, le asezam in tava, pe gratarul
cuptorului cu convectie si coacem 15 minute la 200*.
Pt sos, luam o tigaie, adaugam sucul de rosii, vinul,
usturoiul pisat si restul ingredientelor si dam la foc mic pentru 10-15 minute.
Adaugam chiftelutele si stingem focul. Lasam prêt de 5-10 minutele ca sosul sa
patruda bine in chiftele.
Intre timp pregatim taiteii, conform instructiunilor de pe
ambalaj si meniul este gata.
Servim
chiftelutele alaturi de taiteii stropiti cu sos si pudrati cu frunzulite de
marar.
Pofta buna