Chiftelute La Cuptor
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Chiftelutele la cuptor sunt absolut delicioase si au un mare avantaj: nu iau contact cu uleiul, precum cele prajite.
Ce iti trebuie pentru (poza 1)
- 400 gr de carne tocata amestec porc si vita (am tocat in casa)
- 1-2 felii de paine
- 50 ml lapte pentru inmuiat painea
- 1 ceapa
- 1 morcov
- un ou
- o legatura de patrunjel
- pesmet
- sare, piper
Plan de lucru:
- tocam marunt ceapa, morcovul (sau le dam prin razatoare ) si patrunjelul. Amestecam carnea cu condimentele, apoi cu oul (poza 2).
- Adaugam peste carnea tocata ceapa, morcovul, patrunjelul si painea inmuiata in lapte, apoi scursa. Amestecam toate ingredientele (poza 3), iar apoi formam chiftelele si le dam prin pesmet. Le punem intr-o tava tapetata cu foaie de copt (poza 5), le rumenim pe ambele parti si le scoatem pe un platou.
-Am servit cu garnitura de cartofi natur. Pofta buna! (poza 5)
Timp de preparare: 30 de minute
Filed under: A5. Preparate din porc&vita