Chiftelute La Cuptor
Sursa CHIFTELUTE LA CUPTOR
articol scris de sabina-madalina.blog blog sabina-madalina.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Cel mai simplu, rapid si sanatos mod de a pregati chiftelute ...este de a le coace la cuptor. Stiu ca multora li se va parea ciudata ideea, insa incercati-le si va veti convinge singuri cat de gustoase pot fi chiftelutele pregatite in acest fel. Am ales carnea de curcan, dar se pot prepara cu orice fel de carne.
Ingrediente:
Ingrediente:
- 600 grame de carne de curcan
- 1 ou mare
- fulgi de porumb
- 2 fire ceapa verde
- 2 fire usturoi
- 1 lingurita boia de ardei iute
- 1/2 lingurita ghimbir
- 1/2 legatura de marar
- sare si piper
- 3 linguri de ulei
Tocam carne de curcan. Adaugam oul si ceapa, usturoiul, verdeata tocate marunt. Condimentam cu sare, piper, boia si ghimbir. Formam chiftelute, le "rostogolim" prin fulgii de porumb murintiti si le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Stropim cu 3 linguri de ulei.
Dam tava la cuptor pana cand chiftelute se rumenesc. Se servesc calde (sunt bune chiar si reci) alaturi de sos de usturoi sau ketchup, salata, etc. Va doresc s-aveti pofta!