contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Chiftelute In Aluat De Bere

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
A fost o perioada in care multe bucatarese au fost indragostite de chiftelutele astea, aduse in blogosfera romaneasca de catre Gaby. Tot de atunci am vrut si eu sa le fac dar... dar.. dar.. ete ca abia acum am reusit. Si rau am facut.. ca tare bune au fost!! Cu siguranta le voi face mai des!!

Ingrediente:

Aluat:
450 gr faina alba
10 gr drojdie uscata
50 ml ulei de masline
1/2 lingurita
250 ml bere
Chiftele:
400 gr carne vita tocata
1 ou
2 felii paine inmuiata in lapte si stoarsa
3 feliute slanina afumata, tocata marunt
o ceapa mica tocata marunt
4 catie usturoi pisati
sare
piper


Mai intai am pregatit chiftelutele, amestecand toate ingredientele. Cu mainile umede am modelat  18 bile.
Pentru aluat am cernut faina intr-un castron, am adaugat drojdia si le-am amestecat. Treptat am adaugat berea, sarea, iar la urma treptat uleiul, framantand  aluatul timp de 5-10 minute, pana acesta a devenit elastic si nelipicios. Am impartit aluatul in 18 parti bile.
Cu ajutorul sucitolului am aplatizat fiecare bile, am pus in centru cate o chifteluta, apoi am adus catre mijloc fiecare margine. 
Am aplatizat usor si am pus bilele cu partea stransa in jos, intr-un vas termorezistent uns cu unt in prealabil. Am lasat bilutele cca 15-30 minute intr-un loc caldut. 
Intre timp am preincalzit cuptorul si am copt chiftelutele pana se rumenesc frumos, cca 30-40 minute.
Noi am servit chitelutele cu salata asortata, dar merg foarte bine cu sos de rosii sau muraturi.