Chiftelute Din Spanac Si Branza Feta
articol scris de retete30minute blog retete30minute.wordpress.com
Stiu ca ingredientele par ciudate, dar chiftelutele ies delicioase. Mie mi se pare ca aceasta reteta e cu radacini grecesti si probabil asha si este…but who really knows. Intotdeuna am fost pasionata de ingredientele bucatariilor din jurul Mediteranei, asha ca pentru mine atata timp cat are feta, masline, rosii sau fructe de mare si peste pe pat de legume e perfect.
Am folosit:
- 300 grame de spanac (eu il cumpar inghetat de la supermarket)
- 1 dovlecel razlit(si apoi scurs 30 de minute)
- 1/2 cana de mix de patrunjel, menta si marar taiate marunt
- 2 cepe verzi
- 1/4 cana feta sfaramata
- 2 oua
- sare si piper
- 1 cana faina(sau cata faina ia compozitia)
- 2 linguri ulei
1. Amestecam spanacul, feta, patrunjelul, ceapa, oul sarea si piperul.
2.Apoi amestecam si faina. Punem atata faina incat chiftelutele sa se tine bine cand le prajim.
3. Incalzim uleiul intr-o tigaie non stick si prajim chiftelutele aplatizate in palma, pe o parte si apoi le intoarcem dupa aprox 3 minute pe partea cealalta.
4. Daca nu doriti sa prajiti chiftelutele puteti sa coaceti la cuptor compozitia intr-un vas de iena uns cu unt.
Serviti cu paine proaspata si cu iaurt amestecat cu usturoi zdrobit.
POFTA BUNA!!!