Chiftelute Din Piure De Cartofi
articol scris de truedelights blog
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
O idee pentru ceva rapid, usor de facut si foarte gustos, pentru o zi de post!
INGREDIENTE:
- 500 g cartofi
- 4-5 linguri cu faina
- pesmet
- 30 g margarina
- sare, piper, vegeta
- 1/2 legatura patrunjel
- 2 catei de usturoi
- 4 -5 ciuperci proaspete
PREPARARE:
Cartofii se curata, se spala,
se taie felii si se pun la fiert
in apa cu sare.
Dupa ce sunt gata ,se scurg de apa
si se mixeaza cu : faina,
usturoiul pisat, patrunjelul tocat
marunt, margarina, sare, piper,
vegeta, ciupercile tocate marunt
si 2-3 linguri pesmet.
Trebuie sa rezulte o pasta groasa.
Daca nu s-a legat bine mai adaugam pesmet.
Ne udam mainile cu apa si formam chiftelute,
pe care le trecem prin pesmet si apoi le rumenim in ulei incins.
Cine doreste , le poate aseza intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu pesmet, apoi le poate coace la cuptor timp de 30-35 minute.