Chiftelute Din Orez
Sursa Chiftelute din orez

articol scris de mayas-esprit.blogspo blog mayas-esprit.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Mod de preparare:
Fierbem orezul al dente în apa cu sare.
În ultimul minut de fiert,adaugam morcovul razuit.
Scurgem apa si adaugam o mînuta de mazare proaspata.
(mazarica mea e din gradina,iar pastaile au fost de diferite marimi,
de aceea boabele sînt de ma mini pîna la mari :D )
Condimentam cu piper si sare,amestecam si lasam la racorit.

Oul l-am adaugat pentru gust,dar nu e nevoie.
Fara ou,chiftelutele se pot forma rotunjoare,
cu ou maglavaisul devine mai moale,dar se poate si asa.
(Chestie de gust)

Le prajim în ulei încins,apoile lasam la scurs pe hîrtie de bucatarie
pentru a îndeparta surplusul de ulei.

Sînt foarte gustoase,destul de usoare.
Se pot servi asa,sau cu un sosulet,ca garnitura ...pe lînga o salata verde.

Le-am servit pe lînga friptura de vita de aici :
http://mayas-esprit.blogspot.com/2009/08/friptura-de-vitaniedertemperatur.htm
Retete recomandata de Mayas-Esprit.blogspot.com
În ultimul minut de fiert,adaugam morcovul razuit.
Scurgem apa si adaugam o mînuta de mazare proaspata.
(mazarica mea e din gradina,iar pastaile au fost de diferite marimi,
de aceea boabele sînt de ma mini pîna la mari :D )
Condimentam cu piper si sare,amestecam si lasam la racorit.

Oul l-am adaugat pentru gust,dar nu e nevoie.
Fara ou,chiftelutele se pot forma rotunjoare,
cu ou maglavaisul devine mai moale,dar se poate si asa.
(Chestie de gust)

Le prajim în ulei încins,apoile lasam la scurs pe hîrtie de bucatarie
pentru a îndeparta surplusul de ulei.

Sînt foarte gustoase,destul de usoare.
Se pot servi asa,sau cu un sosulet,ca garnitura ...pe lînga o salata verde.

Le-am servit pe lînga friptura de vita de aici :
http://mayas-esprit.blogspot.com/2009/08/friptura-de-vitaniedertemperatur.htm
Retete recomandata de Mayas-Esprit.blogspot.com