Chiftelute Din Guvizi De Apa Dulce
articol scris de valentinaghidculinar blog valentinaghidculinar.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
Se poate folosi orice fel de peste de apa dulce sau oceanic...
2 kg guvizi de apa dulce,6 catei de usturoi uscat si o legatura de usturoi verde sau dupa gust ,4 fire de ceapa verde si o ceapa uscata,o felie de paine inmuiata in lapte sau apa si stoarsa foarte bine ,1-2 legaturi marar, jumatate legatura de patrunjel,sare,piper dupa gust,2 oua, faina,ulei pentru prajit .
In fotografie alaturi de guvizi troneaza "Regina" un peste tot de apa dulce si la fel de gustos...
Mod de preparare:
Pestele se spala,se taie capetele,coditele,se scot intestinele,oasele si se trece prin masina de tocat sau blender impreuna cu verdeata,painea inmuiata si stoarsa bine,ceapa,usturoiul.In compozitie se adauga 2 oua, sare, piper dupa gust si o lingura de ulei.Compozitia se tine cca o ora la rece,dupa care se formeaza chiftelute care se dau prin faina si se prajesc in ulei incins. Se pot servi atat calde cat si reci ...