Chiftelute Din Dovlecel Cu Garnitura De Legume
articol scris de truedelights blog
INGREDIENTE:
Pentru chiftelute:
- 2 dovlecei potriviti
- un morcov
- 3-4 catei de usturoi
- 2 oua
- o legatura marar
- putin patrunjel
- 5-6 linguri pesmet
- sare, piper,condiment de chiftele
Pentru garnitura:
- 8-9 ciuperci proaspete
- 200 g cu legume congelate
PREPARARE:
Spalam dovlecelul, il curatam de
coaja si il dam pe razatoarea cu
ochiurile mari. Il punem intr-o
sita si il presam bine sa se scurga toata
zeama.
Curatam si morcovul si il dam pe
razatoarea cu ochiuri mici.
Pisam usturoiul si tocam
marunt verdeata.
Intr-un bol amestecam dovlecelul
cu morcovul, verdeata,usturoiul,
ouale, sare, piper si condiment de chiftele
dupa gust. La sfarsit punem pesmetul,
daca mai este nevoie mai adaugam.
Udam mainile cu apa si formam
chiftelute pe care le prajim in ulei incins.
Le scoatem apoi pe servete din hartie.
Daca in compozitia de chiftele
vom pune si 4-5 linguri cu branza
rasa, acestea vor avea un gust si mai bun!
Intr-un vas cu apa care fierbe punem
legumele congelate.Le lasam sa fiarba
7-8 minute si apoi le scurgem de apa.
Spalam ciupercile si le taiem felii.
Le prajim apoi cateva minute
in 4-5 linguri ulei.
Peste ciuperci adaugam
legumele si mai calim 5-6 minute.
Condimentam cu sare si piper
dupa gust.
Servim chiftelutele calde,
alaturi de garnitura de legume.