Chiftelute Din Carne Si Faina De Naut, Marinate
articol scris de aphextwinz blog aphextwinz.wordpress.com
Si inca vreo cateva chestii pe langa, ca s-au adunat. CHiftelutele astea sunt interesante.
De fapt astia mai smecheri, nu i-au zis faina de naut ci hummus instant dar … nu contine cutia decat faina de naut.
Amestecul l-am facut din ceapa, verdeata, carne tocata, oua, usturoi, am legat cu faina de naut. O parte le-am prajit (sunt in grand amore cu wokul meu asta mititel) si o parte le-am copt, doar sa vad care e smecheria.
Smecheria e ca bulgaroaica si-a cam batut joc de carne, adica, dupa cum se vede in poze, a lasat o droaie de apa si grasime si, gustate simplu, se simte nautul destul de bine. Asta din “hummus instant” e amarui. Deci cu o carne de mai buna calitate si cu faina normala de naut, ar fi super bune.
Sosul l-am facut foarte banal, din niste suc de rosii, rosii cu busuioc (cherry), foaie de dafin, putin otet si zahar si am pasat rosiile cat sa ramana si cateva intregi si basta.
Oricum, combinatia de carne cu faina de naut, nu e rea, nu au fost ingredientele fix ce trebuie, dar fierte in sos, bune.
Acum si celelalte angarale, sa mi le tin la dosarul marelui internet, am mai gatit asa: pentru mine (regim) supa chioara de radacinoase cu un sfarc de capat de rasol alb de vita, pentru caine un pilaf din spartura cu vita multa si legume o droaie si pentru barbatul casei, iarasi ciorba deasa, de porc, cu multe legume, ou, zeama de varza, cartofi.
Trei produse care mi-au placut (sucul Home Garden e de baut ca atare, dar merge si la mancare si, daca aveti voie, apai la Bloody Mary si este polonez).
Iar la final, ce am primit foarte bun de la mosul (in afara de trei beri si un borcan de muraturi).
Un mustar de Dijon exceptional de la Stella si o paine cu maia de la Gabi Cara, super.
Si gata, atata s-a adunat in trei sau patru zile.
rororo