Chiftelute Din Carne De Porc Si Vita
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
Toata lumea face chiftelute, nu e nimic complicat, nimic iesit din comun. Sunt doar solutia ideala cand ai prea putina carne de porc si de vita ramase prin frigider si nu stii ce sa faci rapid si bun. Langa ele putem servi garnituri de toate felurile: piure, cartofi prajiti, legume, le mancam cu paste sau orez, le facem sandwich.
INGREDIENTE:
250 g carne de porc
250 g carne de vita
1 felie paine tip franzela
1 cartof mic – de marimea unui ou
1 ceapa
1 ou
2 catei usturoi
marar sau patrunjel
sare
piper
PREPARARE:
Ceapa tocata marunt o calim in ulei. Dam prin masina de tocat carnea, painea muita in apa, cartoful, ceapa si usturoiul. Punem langa acestea verdeta tocata, oul, asezonam cu sare si piper si amestecam pasta de carne pana se omogenizeaza.
Modelam intre palmele umezite cu apa bile de carne pe care le aplatizam putin. Le dam prin faina si le punem pe o farfurie, pregatind intai toate chiftelutele, apoi ne apucam sa le frigem.
Prajim chiftelutele pe amble parti in ulei incins bine, pana se rumenesc frumos, pe toata suprafata.
Le servim calde, dar merg foarte bine si reci. Mie imi plac fierbinti, cand le scot din tigaie…
Pofta buna va doresc!